Lifestyle

10 x hotspots in Arnhem 

Ga je binnenkort een dagje naar Arnhem? Deze fijne plekken wil je niet missen!
13-07-2017

DAK5 door Lion Hermsen

Ben jij nog op zoek naar een leuke stad voor een dagje uit? Kijk dan eens voorbij de usual suspects zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht! Wij komen zelf bijvoorbeeld graag in Amersfoort, Tilburg en Arnhem. Het leek ons daarom leuk om onze favoriete hotspots voor je op een rijtje te zetten. Deze week trappen we af met Arnhem. Hier kan je bijvoorbeeld lekker borrelen op het dak van de bieb, verse bloemen plukken in een stadstuin en de regenboog zien stralen in een bijzonder museum. 

Stella by Starlight 

Stella by Starlight - Masha Bakker fotografie

Stella by Starlight - door Masha Bakker.

Stella by Starlight is een gezellige ontmoetingsplek in hartje Arnhem. Vanaf het station loop je er in een paar minuten naartoe. Je kunt er genieten van live muziek, een heerlijke en prachtige tuin en de meest lekkere taarten, lunch, borrelhapjes en diners. Het menu wordt met liefde bereid en is elke dag anders. Op hun Facebookpagina plaatsen ze elke dag een foto van hun menu. Klik hier voor meer informatie over Stella by Starlight.

De Stadsblokkenwerf

Arnhem - Stadsblokkenwerf

Vanaf de Rijnkade vaart er een klein bootje naar de Stadsblokkenwerf aan de overkant. Dit was ooit de thuisbasis van de Arnhemse Scheepsbouw Maatschappij, waarvan je de fundamenten nog ziet liggen. Nu is het het domein van het knusse Werfpaviljoen en de Theetuin, waar je onder gezellige parasolletjes kunt genieten van lekkere hapjes en drankjes. Bovendien kan je neerstrijken op het strandje en zwemmen in de Rijn. Let wel op dat je niet in de vaargeul zwemt, want dat is gevaarlijk! Verder wordt er hard gewerkt aan een museale tuin en een echte Werfbibliotheek. Klik hier voor meer informatie over de Stadsblokkenwerf.

DAK5

DAK5 - Arnhem

DAK5 door Lion Hermsen.

Het dakterras van de bibliotheek in Arnhem is deze zomer omgetoverd tot daktuin. Waar vroeger de initiatiefnemers van Roofgarden het dak bestierden, is het nu de beurt aan DAK5. Op het dak kan je heerlijk hangen in een hangmat, een luie stoel of lighoek en genieten van het uitzicht, kleine gerechtjes en een barbecue. Op het menu staat een huisgemaakte hamburger, een vegaburger, salades en borrelplankjes. Verder kan je er luisteren naar live muziek of deelnemen workshops en andere evenementen. Klik hier voor de website van DAK5.

Collectie de Groen

foto credit Berndnaut Smilde Nimbus DE.GROEN, 2017 C-Type print op aluminium 125 x 166 cm Collectie DE.GROEN

Berndnaut Smilde Nimbus DE.GROEN, Collectie DE.GROEN, Foto: Cassander Eeftink Schattenkerk.

Midden in het centrum van Arnhem zit sinds kort een wonderschoon privémuseum: Collectie de Groen. Dit museum zit in een honderd jaar oud bankgebouw dat later dienst deed als dansacademie en conservatorium. Hier kan je terecht voor een rijke verzameling hedendaagse kunstwerken (rondleiding op afspraak), de meest smakelijke hapjes en drankjes en een pracht van een openingstentoonstelling van Berndnaut Smilde. Deze kunstenaar haalt natuurverschijnselen, zoals wolken en regenbogen, naar binnen om te tonen aan bezoekers. Wandel dus vooral even naar binnen om zijn betoverende werk te bewonderen! Klik hier voor de website van Collectie de Groen.

Nederlands Openluchtmuseum

Nederlands Openluchtmuseum - Wim de Knegt

Nederlands Openluchtmuseum door Wim de Knegt

In het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem kan je alles leren over de geschiedenis. In dit museum vind je authentieke gebouwen, voorwerpen en waargebeurde verhalen. Zo kan je er bijvoorbeeld met je eigen ogen zien hoe de bakker zijn brood bakt, hoe imkers eigenlijk te werk gaan of alles leren over dieren op het Kindererf. Verder kan je dwalen in het doolhof, meedoen met een speurtocht, je eigen vogelverschrikker maken of lekker genieten van verse poffertjes of biertjes en nog veel meer moois. Klik hier voor de website van het Nederlands Openluchtmuseum.

Stadstuin Kweekland

Arnhem - Stadstuin Kweekland

Stadstuin Kweekland ligt vlakbij Park Sonsbeek en hier bloeit de komende maanden weer van alles. Alle groente en bloemen zijn biologisch gekweekt en mag je zelf komen plukken. Je kunt er bijvoorbeeld je eigen boontjes plukken, een krop sla snijden of de meest kleurrijke veldboeketten creëren. Verder kan je er neerstrijken in de boomgaard of op het terras van de theeschenkerij. Hier kan je smullen van een heerlijke verse lunch, picknick of cake. De cake is trouwens bereid met eieren van hun eigen kippen! Klik hier voor de website van Stadstuin Kweekland.

Sonsbeekmarkt

Sonsbeekmarkt door Masha Bakker

Sonsbeekmarkt door Masha Bakker.

Op 5 minuten lopen van het station ligt het groene Park Sonsbeek. Hier kan je natuurlijk elke dag lekker wandelen, picknicken en rondstruinen, maar elke eerste zondag van de maand kan je er ook terecht voor een gezellige streekmarkt. Tussen 11.00 en 18.00 vind je er kleurrijke kramen, mobiele keukentjes en lekkere lokale producten. Verder is er een rijke programmering van straattheater, muziek, natuurbeleving en inspirerende workshops. Goed toeven dus! Klik hier voor meer informatie over de Sonsbeekmarkt.

FRAENCK

HO MULDER

Voorheen bekend onder de naam HO|Mulder, sinds voorjaar 2018 is het merk omgedoopt tot Fraenck. Mode ontwerpers Ratna Ho en Pascal Mulder leerden elkaar kennen op de kunstacademie in Arnhem. Sinds 2014 werken ze samen zeilmakerij Buijtink Technology. Snijverlies uit de zeilmakerij wordt door het getalenteerde duo gebruikt om mode accessoires van te maken. Zo maken ze onder andere hele mooie (rug)tassen, etuis en riemen. Alle accessoires zijn gemaakt van restant materialen, veganistisch en op eerlijke wijze in Nederland vervaardigd. Ethisch verantwoord & fresh! Hier lees je meer over FRAENCK.

Bos & Heij

Afbeelding: Bos & Heij

Bos & Heij door Daphne Beukman.

Achter de grote winkelstraat (achter de Primark) in Arnhem zit het steegje verstopt van de Zwanenstraat. Als je dit steegje volgt kom je in de 7 straatjes. Hier zitten kleine winkeltjes en restaurantjes met een liefde voor groen. Lopend richting de Eusebius-toren kom je ergens aan je rechterhand het winkeltje en café van de zussen Daphne en Janneke Beukman tegen. Hier verkopen ze de meest originele en lekkerse dingen: van tweedehands snuisterijen tot biologische hapjes en drankjes. Hun grootste inspiratiebron is de natuur. Daarnaast delen ze een liefde voor tweedehands. Volgens hen worden er namelijk te veel dingen afgeschreven die nog superleuk en bruikbaar zijn. Gelijk hebben ze! Klik hier voor de site van Bos & Heij.

De Hoge Veluwe

Afbeelding: Herten pexels (Hoge Veluwe)

Dit schitterende park ligt helaas niet in Arnhem, maar wél in de omgeving en we vonden het te mooi om niet te noemen. De Hoge Veluwe wordt namelijk niet voor niets de groene schatkamer van Nederland genoemd. Het park beslaat 5.500 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen en is het leefgebied van onder andere herten, moeflons en wilde zwijnen. Wandelend of op een gratis witte fiets kan je alle landschappen ontdekken en je bezoek combineren met het Kröller-Müller museum of het leerzame bezoekerscentrum. Klik hier voor de website van De Hoge Veluwe.

Nieuw: Elsien Gringhuis

Duurzame modeontwerper Elsien Gringhuis opent op 12 oktober 2019 een nieuwe winkel in het Arnhemse Modekwartier. Hier kun je naar hartelust duurzame mode items shoppen van deze gerenommeerde Nederlandse ontwerper.

Wil je nog meer lezen over fijne plekken in andere toffe steden? Klik dan hier voor ons lijstje met hotspots in Amersfoort en hier voor onze favoriete duurzame hotspots in Tilburg.